Even voorstellen

Mijn naam is Luc Bouwens en ik woon en werk in Venray.

Ik maak houtsculpturen gebaseerd op o.a. Devotie,  Oosterse cultuur en Natuurlijke bron, waarbij ik gebruik maak van de vorm en de structuur van het houtblok en mogelijkheden van de betreffende houtsoort.
Ik maak mijn sculpturen en objecten hoofdzakelijk in (hard-)hout en soms in andere materialen zoals tempex met beton al of niet aangevuld met staal en/of hardsteen.

Ik zoek in het ontwerp van mijn beeldhouwwerk / houtsculptuur naar de juiste balans tussen vorm, houtsoort, lijn en emotie en houd daarbij rekening met de wetten en grenzen van de gekozen houtsoort.

Van mijn inmiddels overleden vader Wim Bouwens uit Oirschot kreeg ik de eerste beginselen van houtkunst mee. Hij maakte vele realistiche houten beelden, voornamelijk (kern)eikenhout, zoals die in kapellen en kerken etc. te zien zijn.

Tijdens mijn oorspronkelijke bouwtechnische opleiding ontstond mijn bijzondere interesse voor bouwgeschiedenis, architectuur en esthetica.

Medio 2000 kreeg ik meer tijd om mijn eigen artistieke inspiraties verder te ontwikkelen. Ik volgde onder meer de opleidingen “Beeldende kunst” op de Vrije Academie, “Beeldhouwen” aan diverse Kunstencentra.

Ook nam ik deel aan diverse workshops in Limburg en Brabant.

In 2017 mede deelnemer aan het Internationaal Houtsymposium te Beesel met deelnemers uit Duitsland, Lithouwen, Engeland en Malta.

Exposities van mijn sculpturen waren er o.a  in Venlo, Venray, Beesel, Boxmeer,Oirschot, Well, Ottersum, Steyl, Kevelaer, Kerkrade, en in diverse winkels.